Thailand

Kaart%20Thailand%20NL%202

19 januari - 6 februari 2017
4 - 15 maart 2017
160 km

DSC04834_FotorDSC04761_Fotor

Toeristen

Karon - 01.02.17

km 3751

Er is geen kilometer meer bijgekomen op de teller sinds half januari…
Maar het is dan ook ‘vakantie’.
Ik zit momenteel in Thailand. Mijn familie is op bezoek en we hangen ongegeneerd de toerist uit. Inclusief massages, pedicure, manicure, cocktails aan het zwembad, taxiritjes naar bezienswaardigheden, brommertje huren om de bergen in te trekken, ontbijtbuffet waar geen einde aan komt, kleren op maat laten maken, ok toch een fiets huren om de tempels te gaan bekijken, zwemmen in de warme helblauwe oceaan, kreeft eten, shoppen,…

Ik laat het even als een warm bad over me heen komen, en op 6 februari begin ik weer aan mijn eigen tocht. Dan vlieg ik naar Mandalay in Myanmar waar ik 4 weken mag fietsen.

Meer foto's

Thaise geneugten

Phitsanulok - 10.03.17

km 4903

Oh ja!! Ik ben weer in Thailand en I love it. Goedkope accommodatie mét airco, echt lekker eten, supermarkten met yoghurt en lekker brood en drinkbare wijn, fatsoenlijke wegen, Engelssprekende mensen,…

Wat hetzelfde gebleven is, is de hitte. Het is nu al zo’n 2 à 3 weken rond de 36 graden. Soms wat meer, soms wat minder. De hele dag loopt het zweet in straaltjes van mijn lijf. Als ik daarbij ook nog eens ga fietsen, dan zendt mijn lichaam helemaal een hitte-alarm uit. Vroeg beginnen en een siesta in de namiddag houdt het draaglijk. Of gewoon een hotel met zwembad… Ik kan niet aan de lokroep weerstaan en in Sukhothai hang ik 3 dagen in het water. Tussendoor bezoek ik ook nog de oude tempels en geniet ik van alle Thaise geneugten.

Veel fiets ik niet meer. Nog 1 dag van 85 km naar Phitsanulok waar ik terecht kom in een zalige hostel (Karma hostel). De eigenaar is ook een warm showers host, dus ik mag een nachtje gratis slapen. Alle backpackers die hier zijn, reizen alleen dus dat maakt het sociaal contact heel makkelijk. Overdag neemt eigenaar Mark ons mee op tempeltour en ’s avonds gaan we samen eten en naar lokale bars met vreselijke Thaise live-muziek.

We gaan ook een keer naar de stoomhut in de tempel. Een beetje vreemd aangezien het 38 graden is, maar de stoom is heel kruidig en doordat het zo heet is, zweet je daarna minder. Wat helemaal vreemd is, is dat je je kleren aanhoudt. Mannen en vrouwen is apart en toch zitten alle vrouwen daar met een lange broek en een t-shirt. Als je uit het stoomhokje komt, gooi je gewoon een paar emmers water of je heen, rust je even uit en ga je er opnieuw in. Aan het einde geef je een donatie en voel je je wonderwel, fris.
En oh ja, ik heb een tattoo laten zetten… een echte deze keer. Hoe zenuwachtig ik daar voor was, kan je hiernaast zien. 

Morgen neem ik voor geen geld de trein tot in Bangkok, waar Barry een flinke onderhoudsbeurt krijgt en ik ga shoppen voor een Iran-waardige outfit.

Meer foto's
DSC05996_FotorDSC05999_FotorDSC06003_Fotor